Skip to content

Muziekfestival Beatrixpark

Sections
Personal tools
You are here: Home » het festival

het festival

Document Actions
Op zondag 14 Augustus 2005 vond voor het eerst in de geschiedenis van het Beatrixpark in Amsterdam een muziekfestival plaatsvinden onder de naam Muziekfestival Beatrixpark. Vanwege het succes van dit evenement zal zondag 19 augustus 2007 de tweede editie van dit evenement plaatsvinden.

Het festival

Toen Petra Holtkamp het festival bedacht zag zij een park in de (avond)zon voor zich, waar overal op het gras en de grond mensen genoten van verassende muziek, terwijl de majestueuze bomen rondom oprijzen. In haar beleving zaten sommigen op stoeltjes en anderen op kleden op de grond, zoals je dat op een zomerse avond vaak in het park ziet.

Na meer dan jaar hard werken wordt het festival werkelijkheid. Dankzij de gulle giften van het stadsdeel Zuideramstel, diverse cultuurfondsen en sponsors zijn de optredens gratis. Sommige extra activiteiten, zoals het schminken en de zweefmolen, vragen een kleine bijdrage.

De muziek

stoeltjes in het park

Er zijn in Nederland veel uitstekende muzikanten waar het grote publiek nog niet van gehoord heeft.

Vooral voor jonge muzikanten is het erg moeilijk de eerste stappen te zetten die het mogelijk maken op te treden voor publiek. Daarom is dit festival een podium voor jonge, beginnende muzikanten van hoog niveau. Het festival heeft een ruime smaak met betrekking tot de muziek: er zijn diverse klassieke optredens, maar ook wereldmuziek en jazz. Terwijl u door het park loopt, kunt u aan de hand van uw oren of het programma zelf een keuze maken uit diverse optredens om naar te luisteren en te kijken. Wij bieden u een muzikale snoepdoos aan, waar u zelf de lekkerste snoepjes uit mag kiezen.

Wordt dit het leukste muziekfestival van Amsterdam?......

De innerlijke mens

Op een festival is ook de innerlijke mens van belang. Daarom is er volop gelegenheid voor uzelf te zorgen. Er is heerlijke koffie met muffins, er is een complete bar, er zijn hotdogs, er is ijs, kortom het hoeft u aan niets te ontbreken.

Stoelen en andere zitplaatsen

Er zal een beperkt aantal stoelen of banken staan waar het publiek op kan plaatsnemen tijdens de optredens. U kunt natuurlijk  op het hierboven beschreven gras plaatsnemen met of zonder picknick-kleed.  Mensen met een vooruitziende blik kunnen een eigen stoel meenemen.

Het weer

Een openlucht festival is natuurlijk in hoge mate afhankelijk van het weer. Niettemin zal het festival gewoon doorgaan, tenzij er een storm opsteekt die het bezoek en spelers in gevaar brengt. Wij hopen op prachtig weer, maar mocht dit niet het geval zijn dan hopen we dat de echte liefhebber zich niet door wat Hollands regenwater zal laten tegenhouden.


Created by trautwein
Last modified 2007-08-14 20:45
Hoe lang nog?
Het festival is voorbij.
toegang is gratis
prachtige muziek
zweefmolen
schminken
 
 

Powered by Plone

This site conforms to the following standards: